Журавлинний морс при застуді


Журавлинний морс при застудіКорисність журавлини пояснюється тим, що в ній міститься вітамін С, А, В, К, глюкоза, фруктоза, лимонна кислота, яблучна кислота, йод, і інші корисні речовини.

Застосування журавлини

Завдяки своїм корисним властивостям, журавлину можна використовувати не тільки при застуді, вона допомагає при ряді інших захворювань. Наприклад, журавлину добре вживати при набряках, для поліпшення розумових і фізичних здібностей, для зменшення рівня холестерину, для зміцнення стінок кровоносних судин, для зняття запалення та ін

Журавлинний морс при застуді є незамінним ліками. Коли людина хворіє, йому в обов'язковому порядку необхідні вітаміни, щоб підтримати його імунітет. Журавлина здатна збивати жар і вгамовувати спрагу.

{LikeAndRead}

На смак ягода кисла, але якщо додати в неї цукор, вийде відмінний морс. Варто не забувати про те, що при появі проблем з шлунком і кишечником, вживання журавлини забороняється.

Як тільки ви відчули, що застудилися, зробіть собі журавлинний морс при застуді і тоді ви набагато швидше поправитеся, ніж від застосування різних антибіотиків, які руйнують організм.

Журавлинний морс при застуді - рецепти


Журавлина і мед

Для приготування цього морсу знадобиться свіжа або заморожена журавлина і мед. Журавлину слід розморозити і розтовкти. Щоб запобігти появі неприємного металевого смаку, найкраще розминати журавлину дерев'яним товкачем. Після цього протираєте журавлину через сито, можна також віджати за допомогою марлі. Виливаєте сік в окремий посуд. Залишилася кашу заливаєте водою і варіть хвилин 5, потім проціджуєте. Додаєте 2 столові ложки меду. Журавлинний морс при застуді повністю готовий!

Швидкий журавлинний морс

Приблизно 20 грам журавлини вимийте, потовчіть і додайте один літр окропу, варіть три хвилини. В отриманий відвар додайте меду і цукру, на свій розсуд. Морс процідіть через марлю або сито і поставте остигати.

Журавлинний морс за 10 хвилин

Ретельно вимийте ягоди журавлини і залийте їх водою на 10 хвилин. Спочатку журавлину треба варити на сильному вогні, це призведе до того, що ягоди почнуть швидше лопатися і виділяти сік, потім поступово зменшуйте вогонь. По закінченню 10 хвилин додайте в морс мед і охолодіть його.

Можна заморозити сік журавлини з цукром і розморожувати за потребою. У замороженому вигляді сік добре розрізається ножем.

{/LikeAndRead}