Як використовувати імбир при застуді


Як використовувати імбир при застудіОдним з екзотичних рослин, що володіє багатьма цілющими властивостями, є імбир, або точніше корінь імбиру. Його вплив на організм дуже благотворно зважаючи великого вмісту в складі мікроелементів, незамінних амінокислот і вітамінів. Однак думаючи про те, як використовувати імбир при застуді - насамперед, слід порадитися з лікарем, тому що у цієї рослини є протипоказання.

Кілька практичних порад про те, як використовувати імбир при застуді

  • приступати до пиття імбирного чаю потрібно при появі перших ознак застуди;
  • під час хвороби чай з імбиру рекомендується пити гарячим, дрібними ковтками. Протягом дня випити не менше 3-х чашок;
  • якщо з'явився нежить - допоможе сік імбиру, змішаний з цукром в однакових пропорціях;
  • щоб ноги були постійно в теплі - що дуже важливо при застуді, покладіть висушений імбир у шкарпетки. Ваші ноги тривалий час не відчуватимуть холоду;
  • при виникненні питання про те, як використовувати імбир при застуді, якщо з'явилися болі в горлі - відповідь банально проста: приготуйте відвар з кореня імбиру і виполіскується їм горло. Зробити відвар нескладно: пару чайних ложок сухого кореня залити склянкою прохолодної води, варити хвилин 15, не більше. Отриману суміш охолодити і полоскати горло теплим розчином.

Дієві рецепти чаю з імбиру


Перш за все, необхідно пам'ятати, що ніяка застуда вас не наздожене, якщо ви будете вживати імбирний чай постійно. Але вже якщо так сталося - то слід скористатися порадами Аюрведи про те, як використовувати імбир при застуді.

{LikeAndRead}

Ось кілька простих, але досить ефективних способів приготування чаю з імбиру від простудних захворювань:

  • Зелений чай з імбиром і пряної гвоздикою: на дно заварочной ємності насипте по 1 ч.л. листового чаю і сухого імбиру. Додайте три бутона пряної гвоздики (можна і без неї) залийте окропом. Настояти протягом півгодини.
  • Імбирний чай зі свіжо чорним перцем: на 500 мл води буде потрібно близько двох сантиметрів свіжого кореня імбиру. Його потрібно звільнити від шкірки і тоненько нарізати. У гарячу воду опускаємо імбир і відварюємо його хвилин 10 на помірному вогні, додавши трохи чорного розмолотого перцю. Знявши рідина з вогню і процідивши її, додаємо за смаком лимон і цукор.

Імбирний чай, приготований таким способом, зігріє вас, додасть бадьорості і порадує своїм смаком і ароматом.

{/LikeAndRead}