Лляне масло при запорах


Лляне масло при запорахОстаннім часом лікарями встановлено, що стало більше людей, які скаржаться на порушення спорожнення кишечника або так званий запор. Правда, не всі знають, що справжнім запором називається затримка стільця більш ніж на 3 дні або його виділення в дуже малих кількостях протягом декількох днів.

Також варто задуматися, якщо змінилися частота і ритм дефекацій. При відсутності лікування можливі такі негативні наслідки, як вторинний коліт, геморой, проктосигмоїдит (запалення прямої і сигмовидної кишки), аж до раку товстої і прямої кишки.

Часто люди, які страждають запорами, сподіваються, що все пройде само собою або ж просто соромляться йти до фахівців. У цих випадках на допомогу прийде народна мудрість.

{LikeAndRead}

Лляне масло при запорах

Лідируючі позиції при лікуванні закрепів займає лляне масло. З давніх часів люди використовували лляне масло при запорах, як щадне і ефективний засіб.

Відомо, що масло льону є рекордсменом серед масел рослинного походження за своєю біологічною цінністю. Маючи у складі величезна кількість вітамінів, таких як вітамін К, токоферол, вітаміни групи В, ретинол, і такі важливі кислоти, як Омега-3 і Омега-6, лляне масло відмінно покращує обмін речовин в організмі, підвищує імунітет.

Даний продукт успішно бореться з проблемами шлунково-кишкового тракту, тому так часто і використовують лляне масло при запорах, а також при гастриті, печії, коліті і при виведенні глистів.

Пропонується кілька рецептів, для бажаючих застосовувати лляне масло при запорах


  • Столову ложку лляної олії змішують з натуральним йогуртом, при бажанні можна додати ложечку меду. Приготовану суміш вживається за годину до сну. Зберігати необхідно в прохолоді.
  • При хронічному замку корисно приймати чайну ложечку лляної олії натще.

Люди, регулярно використовують лляне масло при запорах, поступово забувають про цю недугу, так як масло льону діє як натуральна змазка і нейтралізує при цьому насичені жири.

Необхідно знати, що льняне масло втрачає свої властивості при термічній обробці, тому буде правильніше використовувати його в салатах, корисно додавати в каші і сир.

Застосування лляного масла краще поєднувати із застосуванням продуктів, що містять кальцій або вживати подрібнену яєчну шкаралупу з лимонним соком. Завдяки цьому корисні речовини лляної олії засвоюються активніше.

{/LikeAndRead}