Профілактика і лікування атеросклерозу


Профілактика і лікування атеросклерозуАтеросклероз - це хвороба, при якій порушується кровообіг і зменшується просвіт в артеріях через утворилися бляшок на стінках судин. Формування хвороби відбувається через порушеного обміну речовин, спадкових факторів, нервових перенапруг, неправильного харчування і куріння. У зв'язку з цим важливо проводити профілактику захворювання.

Профілактика і лікування атеросклерозу

  • Починати докладати зусилля, щоб знизити ризик захворювання слід якомога раніше. Профілактика і лікування атеросклерозу починається з фізичних занять. Варто підібрати комплекс вправ, які сприятимуть підтримці всього тіла в тонусі.
  • Якщо є фактори, які постійно приводять в зневіру і занепокоєння з можливості їх слід уникати.
  • Крім того варто зовсім відмовитися від нездорових звичок куріння і безмірного вживання алкоголю.
  • Важливо стежити за масою тіла і намагатися його контролювати, оскільки надмірна вага - ворог судинної системи. Але миттєва втрата ваги також негативно відбивається на серцево-судинної системі. Варто збільшити споживання їжі і масел рослинного походження і, навпаки, намагатися менше їсти тваринні жири.
  • Профілактика і лікування атеросклерозу також передбачає прийом вітамінів групи PP, E, F, C і В. Недостача цих компонентів в організмі порушує обмін речовин.

Хоча систему лікування атеросклерозу призначає лікар, зазвичай це захворювання лікують певними групами препаратів.

{LikeAndRead}

  • Нікотинова кислота зменшує рівень жирів потрапляють в кров, але, оскільки є побічні ефекти і протипоказання, самостійно приймати не рекомендується.
  • Секвестри жовчних кислот і фібрати знижують чисельність холестерину в крові, але в період вагітності або при хворобі жовчовивідних шляхів їх застосування заборонено.
  • Статини знижують швидкість утворення холестерину в клітинах і знижують його рівень у крові.

Харчування при атеросклерозі


Профілактика і лікування атеросклерозу також полягає в правильному харчуванні. Важливо скоротити або по можливості прибрати зі свого меню м'ясо жирних сортів. При вживанні м'яса птиці важливо знімати шкірку. Крім того не вживати жирне кисломолочне, наприклад вершки, жирний сир, масло і молоко більше 1% жирності. Виключити кондитерські вироби, цукор і мед. Виключивши дані продукти, слід переключитися на харчування, багате клітковиною.

{/LikeAndRead}